Diyabette Ozon Tedavisi

İçindekiler

Diyabet (Şeker Hastalığı) Nedir?

Diyabet ya da diğer ismiyle şeker hastalığında pankreas vücut için yeterli miktarda insülin üretemez veya ürettiği insülin vücut tarafından etkili bir şekilde kullanılamaz. Bu hastalıkta bu nedenlerle kan aşırı şekeri yükselir.

Yazı İçeriği

Diyabete Bağlı Oluşan Komplikasyonların Oluş Mekanizması

Pankreastan salgılanan insülin hormonunun grevi hücrelerin ihtiyacı olan kandaki şekeri hücre içine sokmaktır. Kan dolaşımında bulunan şeker hücre içerisine giremediğinde dolaşımdaki miktarı aşırı yükselir. Kan dolaşımındaki şeker yüksekliği durumu dolaşım sistemi başta olmak üzere vücuttaki tüm sistemlere zarar verir.
Uzun süre kan şekeri yüksekliği göz damarlarındaki hasara bağlı körlük, böbrek yetmezliği ve sinir hasarı gelişmesine neden olur.

Dokularda Oluşan Dolaşım Bozukluğunun Mekanizması

Diyabet hastalarındaki karbonhidrat metabolizmasının bozulması durumu protein ve yağ metabolizmasının da bozulmasına neden olur. Kan dolaşımında bulunan yağlar arterlerin içerisinde birikir ve unun sonucunda da damar sertliği dediğimiz kan damarlarında daralma meydana gelir. Sonuçta dolaşım sisteminde bozulma oluşur ve dokulara yeterli kan ve oksijen sağlanamaz.  Besin ve oksijen desteği azalınca dokularda hasar oluşur.
Hastalarında parmak veya bacak kesilmesiyle sonuçlanabilen gangrenler oluşabilir. Aynı zamanda diyabet hastalarında iyileşmeyen yaraların oluşumu bu nedendendir. Şeker hastalarında dokulara yeterli miktarda oksijenim gitmemesinin diğer bir nedeni de kırmızı kan hücrelerinin taşıdıkları oksijeni dokulara bırakmalarını uyaran 2,3- difosfogliserat maddesinin azalmasıdır. Şeker hastaları kan dolaşımıyla hücrelerine kadar ulaşmış olan oksijenden de tam faydalanamamaktadır.

Diyabet Hastalarında Ozon Tedavisinin Etkisi Nasıldır?

Ozon tedavisi kan dolaşımını arttırır ve dokulara daha fazla oksijen gitmesi sağlar. Aynı zamanda ozon tedavisi dokulara oksijenin bırakılmasını sağlayan 2,3 dpg molekülünde de artışa neden olur. Ozon tedavisi sonucu bu iki mekanizmayla dokuların oksijenlenmesi artmış olur. Dokulardaki oksijen ve besin artışı dokuda bulunan hücrelerin daha sağlıklı çalışmasını sağlar.
Ozon tedavisi sonucu hücresel metabolizmada artış olur. Bu etki diyabet hastalarında yoğun egzersizin yarattığı faydalı etkiye benzer. Ozon hücre zarlarının şekere geçirgenliğinde artışa neden olur. Böylece kan şeker düzeyi azalır ve şeker hücreler tarafından kullanılmaya başlanır.

Ozon Tedavisi Sonrası Haslardaki Değişikler Nasıldır?

Ozon tedavisi sonucu dokulara giden oksijen miktarı arttırdığından sinir hasarı (nöröpati) ve kılcal damar hasarlarına neden olan sorbitol miktarı azalır. Düzenli yapılan ozon tedavisi sonrasında hastaların kullandıkları ilaç dozları ve insülin miktarı azalmaktadır. Bağışıklık sistemi ozon tedavisiyle güçlendiğinden şeker hastalarında sık görülen enfeksiyonlar engellenir.

Ozon Tedavisi Şeker Hastalığını İyileştirir Mi?

Şeker hastalığının birçok nedeni vardır. Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam ve genetik bu nedenlerin başında gelir. Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizle şeker hastalarının kan şekeri düşürülebilir. Sonuç olarak tek başına ozon tedavisi bu hastalığı ortadan kaldırır demek doğru olmaz.

Doç. Dr. Habib Bostan

“Hastalarımızı; onlar için en uygun yöntemler ile tedavi ediyoruz. Uyguladığımız tedavileri egzersizler ile destekliyor ve sonuçlarını yakından takip ediyoruz.”

İlgili Yazılar

Ayak Ağrısı ve Tedavileri

Doç. Dr. Habib Bostan Aralık 11, 2024

Ayağın Anatomisi Nasıldır? Ayağın yapısında 26 kemik, 33 eklem, çoklu kaslar, tendonlar, bağlar, kan damarları, sinirler ve lenfatik yapılar bulunur. Ayağın yapısında bulunan kemikler ayak…

Latissimus Dorsi: Görevi, Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer

Doç. Dr. Habib Bostan Ocak 29, 2025

Latissimus Dorsi Nedir? Latissimus dorsi kası, vücudun kaburga ile pelvisten başlayarak üst kola ve omuza…

Parmak Çıtlatmak Zararlı mı? Alışkanlık ve Bırakma Yöntemleri

Doç. Dr. Habib Bostan Aralık 11, 2024

İnsanlar Neden Parmak Eklemlerini Çıtlatıyor? Parmak çıtlatmak yaygın görülen bir davranıştır. İnsanlar zaman zaman parmaklarını çıtlatmaktan…

Ganglion Kisti: Belirtileri, Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

Doç. Dr. Habib Bostan Ocak 21, 2025

https://www.youtube.com/watch?v=ZH4ehb2qug4&t=63s Ganglion Kisti Nedir? Cildin alt kısmında bulunan, genellikle el veya eklemlerde gözlemlenen, tendon ya…

guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
0
Bir yorum yazmak ister misiniz?x